Recomandare surse ieftine și bune

Sursele de calculator sunt cele mai pretențioase lucruri. Observ că foarte multe persoane aleg să nu investească într-o sursă pentru a alimenta calculatorul și investesc mult mai mult într-o placă video și un procesor puternic.

Nimeni nu se întreabă dacă acele surse pot alimenta acea placă video corespunzător sau… dacă o pot proteja așa cum trebuie.

De multe ori oamenii își pun componente de 2-3000 de lei în mâna unei surse de 100 de lei. Nu, nu este bine așa ceva, pe lângă performanțele slabe pe care le poate avea sistemul, vă puteți întâlni cu buguri neașteptate sau, mai rău, puteți arde una dintre acele componente.

Este adevărat faptul că foarte multe componente au început să fie din ce în ce mai puțin consumatoare, însă tot acestea au nevoie de un amperaj mai bun. De obicei, amperajul de pe rail-ul de 12V face diferența.

Alegerea unei surse de alimentare se face în funcție de consumul total al sistemului. Se face un calcul aproximativ, iar apoi se alege o sursă de alimentare.

Top surse de alimentare ieftine și bune în 2020

Pentru că știu că oamenii caută surse de alimentare ieftine și calitative m-am gândit că trebuie să vă propun câteva surse decente. Evident că pasul de mai sus, calculul aproximativ trebuie realizat pentru ca totul să fie în regulă.

Totodată vreau să subliniez și faptul că o sursă cu mulți W nu înseamnă că este cea mai bună sursă de alimentare. Poate fi o „chinezărie”, o „pocnitoare” ce nu scoate nici jumătate din ceea ce scrie pe hârtie.

De-a lungul timpului am tot testat branduri de surse. Cele mai interesante mi s-au părut următoarele:

Surse ieftine și interesante

Chieftec GPE-500S

  • 500 W
  • non modulară
  • eficiență 85 %

Thermaltake Smart SE2

  • 500 W
  • modulară
  • certificare 80 Plus

După cum se poate observa, am ales câteva modele ieftine. Chiar nu depășesc suma de 200 de lei. Cele mai multe calculatoare se descurcă cu o astfel de sursă, dar plăcile video high end au nevoie de mai mult.

Reader Interactions

Comentarii

Leave A Reply