Review Router Wireless TP-LINK TL-WR841N

Astăzi am avut ocazia, plăcerea daca vreti sa configurez un router. Este vorba despre Routerul Wireless TP-LINK TL-WR841N. Nu mai configurasem un router de ceva timp, mai ales cu un management atat de dezvoltat. Eram pregătit sa ma bag in panoul de administrare si sa incep sa setez manual TCP/IP respectiv DHCP. Insa dupa ce am observat ca are CD de instalare si chiar un cablul de 0.5 m mi-am dat seama ca a venit gata pentru a fi folosit.

Prezentare și imagini:

In primul rand trebuie sa-mi cer scuze pentru calitatea imaginilor, insa pozele au fost facute un telefon mobil nu foarte performant, puteti observa pe pozele de mai jos CD-ul de instalare, un manual de utilizare, routerul si chiar un cablu micut pentru a conecta modemul de router.

Vezi mai multe detalii cu Router wireless N 300Mbps TP-LINK TL-WR841N

Acesta prezinta buton de restart, buton de On/OFF, 4 porturi LAN, un transformator.

Configurare Router Wireless Tp-link WR740N

Configurarea acestuia este foarte rapida asta, trebuie doar sa bagati mini CD-ul in unitatea optica si sa rulati wizardul. In acesta aveti optiuni de configurare retea, retea Wireless. De asemenea, la un moment dat veti avea optiuni pentru setare conexiune PPPOE(asta in cazul in care aveti internet de la RDS) si nu numai. Eu am instalat acest router unui prieten care avea internet de la UPC. Detectarea modemului s-a facut extrem de usor, firmware-ul fiind unul foarte performant.

Recomand dupa ce se termina wizardul sa se intre in panoul de control al routerului: adresa este 192.168.0.1, iar username admin parola admin. Aveti jos o optiune de schimbare ale userului si a parolei. Daca nu vreti sa aveti probleme cu vecinii care vor incerca sa se conecteze la reteaua voastra wireless va recomand sa schimbati atat user si parola default.

Pareri pro/ contra:

Singurul lucru care nu mi-a placut a fost plasticul ieftin din care e confectionat routerul, dar avand in vedere ca este un router „de casa” …

La pro voi trece design-ul acestuia, configurarea extraordinar de usoara, chiar daca nu sunteti de meserie. Semnalul wireless este distribuit foarte bine, pe o raza de ~150 de metri. Sigur, semnalul nu este optim la distanta maxima, dar pentru un router low cost este foarte, foarte bine, dupa parerea mea.

Router wireless N 300Mbps TP-LINK TL

Prefer să iau modele un pic mai bune, dar la prețul acesta nu găsim ceva mai ok. Eu zic că merită banii din plin acest tip de router

Reader Interactions

Comentarii

  • Administrator a zis

   Da, se mai poate instala. Dar se instaleaza manual si daca nu ai cunostinte e mai greu. Trebuie sa intri intr-un browser si sa tastezi http://192.168.1.1 si te vei conecta cu user admin si parola admin. De acolo vei face manual modificarile.

 1. Florin a zis

  Am si eu un router tp-link, dar alt model de care sunt foarte multumit. Nu ma asteptam la o calitate atat de buna, in special ca nu am mai auzit de firma asta pana recent 🙂

  • Marius Cucu a zis

   Pretul routerului wireless este in functie de fiecare magazin in parte. Eu doar i-am facut o mica prezentare. Ai in josul articolului un link in care poti afla pretul si il poti comanda de acolo.
   Noi nu vindem produse 🙂

  • Marius Cucu a zis

   Sunt mai multe lucruri de facut, mai ales daca vrei sa setezi si wireless-ul. In plus, nu am cum sa iti raspund exact, pas cu pas, conteaza prin ce face providerul conectarea la internet, daca iti cloneaza MAC-ul, daca te conectezi prin PPPOE sau direct.
   Cauta un prieten care a mai configurat routere, sigur se va descurca si cu acesta.

Leave A Reply