Recomandări pentru vară: lucruri utile despre aparatele de aer condiționat

Iată-ne în prag de vară. Lumea se chinuiește să scape de căldura insuportabilă. Așadar, este vreme de un aer condiționat nou. Eh, dar noi vrem să venim în sprijinul celor care doresc mult mai mult, doresc să știe mai mult despre aerul condiționat.

Brandul

Nu este chiar totul. Da, e bine să iei de la o firmă de renume, dar după cum se observă pe piață de la noi, apar foarte multe branduri, ca ciupercile după ploaie. Iar cum noi avem nevoie de atât de multă răcoare, nu văd de ce am încerca să căutăm o variantă cât mai ok pentru noi. Mai ok, nu înseamnă cel mai ieftin aer condiționat. Să fie clar!

Trebuie să mizăm pe un brand, dar nu pe o chinezărie ce s-ar putea să dea erorile cele mai neașteptate, chiar și unei echipe de instalare. Și să pui pe drumuri și curierul, dar și echipa de instalare nu are sens.

Orientează-te spre modele ok, nu spre chinezării asamblate… pe vas.

Dacă ai ales o chinezărie ai grijă ca aceasta să aibă un background. Nici măcar meșterii care instalează așa ceva nu sunt pregătiți să instaleze toate chinezăriile. E posibil să ai surprize.

Nici nu vreau să mă gândesc la momentul în care vei avea nevoie de service pentru acesta.

Ai grijă cine îți instalează aerul condiționat

Multe firme o fac pe fugă, fac mizerie. Este bine să știi cu cine lucrezi. Întreabă dacă folosesc aspirator, dacă folosesc pompă pentru vid pentru aerul condiționat. Citiți aici despre acest lucru. Sunt lucruri ce contează și o să vă ajute pe viitor foarte mult.

Fii atent și unde îl montezi. E bine să știi dinainte că în kitul de instalare ai maxim 3 metri de

Curăță filtrele aerului condiționat

Ok, ai instalat aerul condiționat, l-ai folosit un an de zile. Fă bine și curăță filtrele. E unul dintre cele mai importante lucruri. Ajută mult la mentenanța sistemului de aer condiționat. Poate mai mult ca un compresor prost sau o componentă mai slabă.

Da, mentenanța e extrem de importantă. Ai grijă că schimbarea filtrelor te ajută să ai o eficiență energetică mult mai bună.

Pe lângă eficiența putem pune în balanță și sănătatea. Toți vrem să trăim cât mai bine. Un aer condiționat plin de bacterii s-ar putea să ne facă probleme mai multe decât credem.

Reader Interactions

Leave A Reply