Recomandare sursa Intel Comet Lake

Cei care ati citit blogul acesta constant stiti ca mi-am schimbat de curand calculatorul. Am mizat pe unul de generatie noua, pentru editare video. Insa nu doar editare video se face cu un un calculator. Unii vor gaming, altii vor sa stea la filme sau sa stea pe internet. Sau orice altceva, nu-mi vine acum in minte.

Eu am vrut sa-mi fac un calculator puternic, care sa ma tina ceva timp. Nu am investit dintr-o data, am investit in timp, ca sa nu simt foarte mult investiția. Am inceput cu un monitor, apoi mi-am luat un hard mai bun, un SSD, o carcasa si mai apoi placa de baza, procesor si RAM.

Ce sursa am ales pentru procesor Comet Lake?

Nu mi-a fost foarte usor sa aleg o sursa, am vrut sa fie modulara, sa pot aranja cablurile asa cum trebuie, ca sa nu fie probleme cu airflow-ul.

sursa seasonic buna pentru intel haswell 4770

Pe langa acest lucru am vrut o sursa de calitate, un producator dedicat, care s-a impus pe piata. Este vorba despre Seasonic. Ar mai fi fost si variante precum Enermax, dar depaseam cu mult bugetul.

O sursa de capacitate mare este recomandata?

Nu am stiut exact ce consum voi avea la sistem, avand in vedere ca upgrade-ul s-a facut in timp, am facut un calcul aproximativ:

  • 2 harduri 10-20W
  • un procesor fara overclock maxim 100W, maxim 130W unele procesoare pe AMD.
  • o placa video maxim 300 W
  • DVD RW maxim 10W
  • placa de baza 60W
  • RAM 15-20 W

Fara alte placute, se fac 450W, sa zicem 500W. Avand in vedere ca sursele nu au eficienta 100%, ci ajung maxim 87%, am decis ca este suficient sa aleg o sursa de 550W.

compatibilitate sursa seasonic

Pentru ca n-am stiut ce va urma, ce upgrade-uri voi face, am ales o sursa de 620W si anume Sursa Seasonic M12II-620 Bronze, 620W.

Cea mai buna sursa pentru procesoare Comet Lake?

Nu cred ca exista cea mai buna sursa, exista surse silentioase sau nu, surse de calitate sau „pocnitori”. O sursa de proasta calitate iti poate strica tot sistemul. Nu poti lua o sursa de 100 RON si sa pui un sistem de ultima generatie pentru ca nu va functiona nici la jumatate din capacitatea acestuia.

Eu pentru un sistemul de mai jos, am ales sursa Seasonic M12II-620 Bronze. Pana acum functioneaza foarte bine, nu a dat nici macar un rateu, este silentioasa.

Un coleg de-al meu i-a facut un mini review aici.

Pentru sistemele nu atat de performante merita si o sursa mai ieftina, totul se reduce la bugetul pe care doriți sa-l alocați acestei componente.

Reader Interactions

Leave A Reply