Pregatiri pentru Hawaii

Cam asa suna un titlu de can can pentru cei de la AMD. De cand au reusit sa preia pe cei de la ATI, cei de la AMD nu au reusit sa egaleze deloc performantele celor de la nVIDIA. E drept ca si una si cealalta au unelte de marketing foarte bune. Dar ne gandim si la faptul ca se invart foarte multi bani pe acolo.

Cei de la AMD ATI se pregatesc de Hawaii. Zilele ce urmeaza vor lansa pe piata AMD „Hawaii” Radeon R7 si R9. Totodata observam ca cei de la AMD incearca tot mai mult sa scape de complexul ATI, pentru ca peste tot in comunicatele de presa gasim AMD Radeon nu si AMD ATI cum eram obisnuiti.

Acestia se lupta cot la cot cu cei de la nVIDIA pentru a castiga cat mai multi utilizatori. Vor lansa 5 modele noi, unele care vor incerca sa concureze cu nVIDIA TITAN.

Versiunile R7 vor fi mai slabe, de buget, pe cand cele puternice, vor fi din seria R9.

Intotdeauna, din astfel de dueluri, intre nVIDIA si AMD a lasat cu ieftiniri de preturi. Asadar, cei de la nVIDIA au anuntat ca doua dintre placilor video se vor ieftini si anume nVIDIA GTX 660 si 650 TI Boost.

La ce sa ne asteptam de la placile video AMD Hawaii?

Vom avea doua placi video, Radeon R9 290X si R9 290. Prima dintre acestea va avea 2816 Stream Processor, 44 ROP si 172 unitati de texturare. Cu 1000 MHz pe GPU si 5000 MHz pentru cei 4 GB de memorie DDR5, cu 512 biti. Este evident ca aceasta nu va fi o placa video de buget, ci va fi pentru entuziasti. Din punctul meu de vedere, aceste placi se vor comercializa cu peste 2500 RON pe piata romaneasca.

placa video amd hawaii

Imi place ca exista concurenta, in felul acesta vor scadea preturile tot mai mult pentru unele produse.

Reader Interactions

Leave A Reply