Placa video AMD sau nVIDIA pentru randari

Perioada sarbatorilor este plina pentru mine si pentru cei care lucreaza in domeniu. Chiar daca am fost prins si cu Black Friday, am incercat sa ma descurc cum am putut.

In tot acest timp am invatat multe lucruri, mereu este bine sa inveti din greseli, sa progresezi. Dar nu vreau sa transform intr-un articol de blog tot ceea ce zic, asa ca voi trece direct la subiect.

In randurile urmatoare voi vorbi despre placile video AMD vs nVIDIA, dar… pentru cei care fac in marea majoritate a timpului editare video.

Ce placa video sa aleg pentru editare foto/ video?

ati vs nvidia

Nu vreau sa pornesc o polemica intre fanii AMD si fanii nVIDIA. Am avut si ATI AMD si nVIDIA si cu ambele mi-am facut treaba.

Pe forumuri, chiar si aici pe site, aproape ca s-a format un mit referitor la placile video AMD care nu sunt bune pentru editare video.

Total gresit!

Placa video AMD pentru editare video?

Sigur ca vei putea edita si cu o placa video AMD, dar dezavantajul lor este ca nu au fost primii pe piata, nVIDIA a promovat CUDA mult mai bine, iar AMD, cu platforma lor OpenCL au pierdut teren.

In plus, datorita parteneriatelor cu producatorii, cei de la AMD au ramas in urma. In ultima vreme au aparut chiar jocuri care sa foloseasca tehnologia CUDA.

De curand am facut update la cea mai recenta versiune de Adobe Premiere PRO. Citind prin changelog am observat ca se lucreaza intens si la optimizarea OpenCL-ului(adica CUDA celor de la AMD). Asadar, cu cat aveti o versiune mai noua de program de montaj veti observa ca se lucreaza si la platforma.

Nu contest suprematia nVIDIA, am si eu placa video nVIDIA, probabil ca voi continua tot pe nVIDIA, dar daca nu exista fonduri foarte mari pentru calculator, merita luat si un AMD.

Inainte de toate, eu va recomand sa va informati despre placa video, eventual sa urmariti cateva review-uri care sa va ajute in alegerea celei mai bune placi video pentru bugetul vostru.

 

Reader Interactions

Leave A Reply