De ce sa optam pentru un laptop second hand si de unde il cumparam?

Piata laptopurilor a evoluat foarte mult in ultimii ani in Romania astfel ca tot mai multi utilizatori aleg sa cumpere un laptop in detrimentul unui calculator. Un laptop nou din magazin, cu o configurație decenta costa peste 1200 de ron iar unul cu o configurație peste medie depășește 1800 ron. In aceasta situație multi utilizatori ajung sa cumpere un laptop second hand pentru faptul ca este mai ieftin cu minim 40% comparativ cu unul nou achizitionat din supermarket sau magazin de specialitate.

De ce sa alegem un laptop SH?

Primul factor important este pretul, care asa cum am mentionat mai sus ajunge sa fie cu pana la 40% mai ieftin acesta fiind unul dintre cele mai importante aspecte in conditiile in care bugetul nu permite achizitia unui laptop nou.

Un laptop sh la pretul de 1000-1200 de ron este echipat de cele mai multe ori cu un procesor i5 cu 3MB cache si turbo bosst plus 4 gb memorie RAM si un hard disk de minim 320.

De ce sa tinem cont atunci cand cumparam laptopuri second hand?

Cel mai important aspect care nu trebuie neglijat este garantia pe care o ofera vanzatorul pentru laptopul respectiv. Daca vanzatorul nu ofera garantie acesta nu prezinta incredere iar laptopul ar putea avea probleme de functionare mai devreme sau mai tarziu.

Nu cumparati de pe site-uri de anunturi intrucat majoritatea vanzatorilor sunt particulari iar in eventualitatea in care cumparati un laptop de la astfel de vanzatori iar acesta nu mai functioneaza dupa o perioada scurta, nu aveti pe cine sa trageti la raspundere iar costul reparatiei ar mari pretul cu care ati cumparat laptopul si ati ajunge aproape de suma unui laptop nou.

Cumparand de la o firma specializata care ofera garantie si dispune de un service echipat cu aparatura performanta, aveti garantia ca laptopul va functiona in parametrii optimi iar in eventualitatea unor defectiuni aparute aleator, laptopul va putea fi reparat rapid chiar la sediul firmei de la care ati achizitionat laptopul.

Mai mult, service-urile care au magazin prin care vand si laptopuri second hand, pe langa faptul ca au o lista de oferte laptopuri, ofera de cele mai multe ori si reduceri semnificative pentru defectiuni care nu fac obiectul garantiei, cum ar fi de exemplu, varsarea lichidelor in interiorul laptopului, situatie frecvent intalnita printre posesorii de laptopuri.

Concluzie
Achizitia unui laptop sh este rentabila in conditiile in care bugetul nu va permite alegerea unui laptop nou. Nu uitati sa alegeti vanzatorul cu mare atentie si sa va orientati catre firme care lucreaza legal si emit bon si factura fiscala, pe langa garantia laptopului, astfel veti avea pe cine sa trageti la raspundere in situatia nefericita in care laptopul nu functioneaza asa cum ar trebui dupa achizitie.

Reader Interactions

Comentarii

  1. Cristian a zis

    Daca tineti cont de sfaturile din articol si cumparati cu atentie doar de la firme serioase (nu trebuie neparat sa fie mari magazine) si nu de pe olx, atunci nu o sa aveti probleme cu achizitia unui laptop second hand.

Leave A Reply