Lucruri care trebuie facute la cumpararea unui PC

De curand am avut ceva probleme la calculator. De fapt, problemele au fost inca de la inceput, de cand mi-am achizitionat calculatorul, dar nu m-am gandit ca ar putea fi de la acel lucru.

Totusi, totul s-a terminat cu bine pentru ca mi-a „picat” calculatorul inainte ca acesta sa iasa din garantie.

Ca o paranteza, iata un motiv foarte bun pentru care nu trebuie sa cumparam lucruri fara garantie. In momentul asta as fi ramas fara 700 de lei in buzunar daca nu aveam garantie. Sigur, sistemul si-a scos banii de mult, dar de ce sa dau bani cand pot sa repar pe garantie.

Problemele au fost de la inceput, cel putin eu le-am sesizat dupa prima saptamana, calculatorul se restarta in momentul in care dadeam shutdown sau daca aveam ceva aplicatii deschise. M-am gandit ca poate fi de la sistemul de operare, dar intr-un final s-a dovedit ca problemele au fost de la memoria RAM.

Nu m-ar fi deranjat chiar atat de mult ca se restarta, insa in ultima perioada nu mai puteam sa folosesc calculatorul. Chiar si daca as fi copiat ceva prin retea, de pe un alt calculator direct de pe harduri, primeam ecran albastru(BSOD) iar calculatorul se restarta.

Asadar, daca va comandati un calculator nou, online sau offline, va duceti frumos acasa si il stresati puternic vreo 2 zile.

stress cpu

Exista foarte multe programe de stres CPU, memory test, chiar si GPU.

Daca nu ma insel sunt si cateva magazine online care ofera aceste servicii de test, evident, contra cost.

Ca o paranteza, aveti foarte mare grija la airflow, cablurile din carcasa sa fie foarte bine aranjate, iar in sistem sa ganditi un traseu de circulare a aerului.

In perioada urmatoare sper sa realizez cateva articole detaliate despre airflow, despre carcase si nu numai.

Reader Interactions

Leave A Reply