Hard disk pentru laptop

Am tot discutat despre laptop-uri, observam ca sunt foarte multe persoane care prefera un laptop in locul unui calculator. Desi, dacă stai in fata unui monitor mare al unui calculator, fata de un monitor (display) de laptop, mai ales dacă este unul FULL HD, parca totul devine mai realist. Dar dacă se cere mobilitate, spre asta ne îndreptăm.

Multe persoane au laptopuri vechi, cu design urat, plastic urat, tehnologie veche. Sigur, pe unii nu ii deranjeaza lucrul acesta, ci doar sa tina putin bateria si, eventual, sa nu aiba alte probleme.

Altii le folosesc, chiar scot tot ce este mai bun dintr-un laptop si încearcă sa-l îmbunătățească. Asa cum am mai spus si prin alte parti este destul de greu sa faci upgrade unui laptop. Se pot face upgrade-uri de placa video, de procesor, dar trebuie sa punem pistolul de lipit, in plus, nu toate merg întotdeauna asa cum trebuie. Oricum, lucrurile acestea se fac in service-uri specializate si… mai bine renunțați.

Totusi, doua componente se pot upgrada fara nicio problema. Vorbesc despre RAM(daca placa de baza suporta mai mult fata de cat aveti voi si aveti sloturi libere de memorie, se poate face foarte usor upgrade) si hardul acestuia. De cele mai multe ori, oamenii aleg sa faca upgrade la hard sau sa-si cumpere un hard extern. Nu se mai chinuie sa desfaca laptopul, e posibil ca unele firme de laptopuri sa aiba sigiliu acolo si…sa piarda garantia, alti producatori chiar au lasat un locas prin care se poate face upgrade pentru RAM si HDD foarte simplu.

Cum imbunatim performantele unui laptop?

Hardul este cea mai înceată componenta de calculator. In ultima vreme, s-a încercat îmbunătățirea acesteia prin introducerea SSD-urilor. Este un pas important pentru cei care doresc sa aiba parte de viteze bune de scriere si citire, dar momentan sunt destul de scumpe. Raportul GB/$ fata de cel al hardurilor normale este destul de mare.

Daca va hotarati sa faceti pasul spre un SSD, eu recomand cu incredere lucrul acesta. Detin in momentul de fata doua SSD-uri: unul Intel 520 PRO si unul Samsung 840 PRO. Pur si simplu totul merge mai rapid, la serviciu nici nu ma mai ating de calculatoarele lor, stau doar pe laptopul personal. Totuși, aveti grija ca asta înseamnă un slot liber. Daca producatorul nu a prevazut laptopul cu asa ceva trebuie sa scoateti hardul si sa-l puneti intr-un caddy sau sa cumparati un adaptor si sa-l faceti extern. Eu am ales varianta a doua, mi-am cumparat adaptor, pe SATA 3.

Recomandare hard disk pentru laptop

Totusi daca vreti capacitate mare la pret mic, ar trebui sa va ganditi la un hard cu viteze acceptabile. Eu m-am jucat destul de mult cu cele de la Western Digital. De altfel, nu as fi scris cateva articole despre ele. Asadar, cele mai bune harduri pentru laptopuri sunt cele de la  WD, Seagate. Recomand sa le luati cu cel putin 7200 RPM si cache cat mai mare.

Hard disk ieftin pentru laptop

Mai jos aveti o lista cu hardurile pe care le-as alege eu daca mi-as face upgrade la laptop.

Aveti grija cand va hotarati pentru un hard ca nu cumva acesta sa nu fie pentru laptop, ci pentru desktop. Primul lucru la care trebuie sa va uitati este sa fie de 2.5″.

Reader Interactions

Leave A Reply