Cum aleg cea mai bună masă de călcat?

Săptămâna trecută am tot încercat să rezolv printre picături problemele din gospodărie, mă refer la acele probleme care țin mai mult de casa în care locuiesc. M-am hotărât așa, din senin, că ar fi timpul să mă apuc de curățenie. Zis și făcut. Noroc că am avut cea mai bună masă de călcat pentru mine și m-a ajutat un pic 🙂 După ce am spălat și curățat totul de prin casă a venit și partea mai puțin plăcută pentru mine.

Și anume acea parte în care trebuie să stai cu fierul de călcat în mână și să încerci să-ți pui la punct printre multe altele și perdele, draperiile, lenjeriile de pat și cam tot ce ține de această zonă. Nu știu dacă pentru voi aceste momente în care ești nevoit să-ți calci rufele sunt momentele cele mai bune, dar pentru mine sunt cele mai urâte și chinuitoare momente.

Nu pentru că nu îmi place să le văd arânjate la locul lor, ci pentru că nu am condițiile optime pentru a îndeplini această sarcină.

Cât de importantă este o masă de călcat?

fier de calcat cu abur

Probabil că niciodată nu v-ați gândit la aceste condiții optime, de care am pomenit eu mai sus. De fapt, am putea face un exercițiu de imaginație și ne putem închipui cum ar fi să calci o perdea foarte lungă, lată și să nu ai la dispoziție nici uzuala masă de călcat, nici la fierul de călcat să nu aveți cablul prea lung și nici prin preajma voastră nu ar exista un prelungitor care să vă ajute. Cum credeți că ați putea călca această perdea?

Un alt exemplu: Gândiți-vă că în fața voastră aveți cea mai sofisticată bluză sau cămașă, pe care ați cumpărat-o de la branduri cunoscute, iar voi trebuie să o călcați. Cum ați putea voi oare să călcați gulerul, mânecile și piepții acelei cămăși?!

Care este cea mai bună masă de călcat?

De aceea este important să avem condiții optime pentru a realiza aceste câteva treburi de prin casă, dar care sunt necesare. Iar una dintre cele mai importante condiții este aceea de a știi a ne alege masa potrivită de călcat. Nu sunt adepta lucrurilor scumpe, dar sunt adepta lucrurilor care sunt cu adevărat necesare și utile la casa omului. Iar o astfel de masă este o necesitate, nu un lux.

Cred că ar fi mult mai bine să analizez câteva din criteriile unei mese de călcat nu foarte sofisticată și cu un preț rezonabil pentru ceea ce aceasta poate oferi. De altfel, știm cu toții că prețurile rezonabile sunt mai atractive și mai interesante, mai ales în cazul în care mai dăm prin magazine și de o ofertă, două.

În primul rând vreau să vorbim despre masa de călcat Vileda Viva Express Eco.

De ce am ales această masă? poate că este una din întrebările de pe buzele voastre.

Am avut inspirata idee să mă informez despre o masă perfectă care să nu coste foarte mult. Mă gândeam, de altfel, la nevoile mele:

  • aș avea nevoie de o priză aproape de masa de călcat, ca să nu mă mai împiedic de nu știu câte prelungitoare
  • aș mai avea nevoie de un suport pentru fierul de călcat, ca să nu îl mai scap peste haine cum am pățit data trecută
  • aș mai avea nevoie de ceva la fel de important ca cele două caracteristici de mai sus, ceva legat de stabilitatea mesei de călcat, pentru că nu pot folosi o masă care se mișcă și pe care nu-mi pot aranja hainele corespunzător pentru a duce la bun sfârșit operațiunea de călcare a hainelor.

Am găsit toate aceste trei detalii la masa de călcat Vileda Viva. Evident că mai sunt și alte modele precum acestea pe care o găsim un pic mai ieftină. Mă încântă foarte mult, deoarece suprafața pe care o utilizez pentru a călca lenjeria este permeabilă la tot ce înseamnă apă și aburi.

Pe de altă parte, masa este foarte stabilă pe orice fel de suprafață, iar la capitolul siguranță nu stă rău deloc, mai ales că are încorporată priză electrică cu antenă, dar și suport pentru fierul de călcat. Nu știu dacă ar fi nevoie de ceva mult mai mult.

Mie mi se par mai mult decât suficiente toate aceste caracteristici, dar mai trebuie spus și faptul că masa se poate regla în funcție de înălțime, iar maximul pentru aceasta masă de călcat este de 46 centimetri. Dacă aveți probleme cu depozitarea acestei mese de călcat nu trebuie să vă faceți prea multe griji deoarece aceasta nu ocupă foarte mult spațiu, având următoarele mărimi 159 cm (L) x 46 cm (l) x 9 cm (h) și poate suporta o greutate maximă de 20 de kilograme.

Pentru cei sau cele care sunt interesate de măsurile blatului pe care îl pot folosi acestea sunt de 120 x 38 centimetri. Pe lângă toate aceste detalii aș mai adăuga că nu aveți de ce să vă faceți griji pentru întreținerea și curățarea suprafeței blatului mesei, pe care îl folosiți în procesul de călcare.

Acesta se poate curăța foarte ușor cu ajutorul unei cârpe cu o textură moale, ce poate fi înmuiată în apă și un detergent slab sau săpun după caz.

Reader Interactions

Leave A Reply