Cum aflu ce componente am in calculator?

Daca ne achizitionam un calculator nou nu avem nevoie sa stim decat locatiile in care se recicleaza calculatoare vechi, poate la unii „monumente istorice”.

Insa daca ne hotaram sa facem upgrade este un pic mai complicat. In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca toate componentele vechi pe care vrem sa le pastram functioneaza normal si nu sunt probleme cu ele, apoi trebuie sa vedem daca cele noi sunt compatibile cu cele vechi.

Schimbari majore de la o versiune la alta nu sunt, insa producatorii schimba cate ceva, doar pentru a ne obliga sa cumparam tot calculatorul din nou.

De aceea, trebuie sa fim foarte atenti ce avem si ce va urma sa achizitionam.
„Ce placa video am? Ce placa de baza am? Ce placa de sunet am? sau Ce tip de RAM am?” acestea sunt cele mai frecvente intrebari la care vom raspunde in randurile urmatoare:
Daca suntem utilizatori de MAC OS X sau de Linux cel mai probabil stim sa aflam lucrurile acestea, insa utilzatorii de Windows nu au aceasta optiune la vedere.

Cum aflu ce componente am in calculator?

Acestia trebuie sa foloseasca programe alternative pentru a afla informatii despre calculatorul lor.

Un astfel de program este CPU-Z, putem sa aflam detalii despre placa video, despre RAM, placa de baza, dar si despre procesorul pe care il avem. Acest program este folosit de cele mai multe ori de cei care vor sa faca overclock la calculator si sunt interesati sa vada ce voltaj au componentele, FSB si multe altele.

V-am adăugat câteva poze în care se poate observa că puteți să aflați detalii despre memoria RAM, despre placa de bază, procesor, dar și informații detaliate despre procesor.

Daca nu vrem sa aflam atatea informatii despre componentele noastre, putem sa folosim si o comanda din Windows. Aceasta este dxdiag. Asadar, vom deschide RUN si vom scrie dxdiag.informatii despre calculator

Din pacate acestea nu sunt programe cu care puteti sa aflati driverele pentru componentele din calculator.

User Rating 3.67 (3 votes)
Sending

Aboneaza-te la NewsLetter

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Leave a Reply