Criterii de cumparare a masinii de spalat

Intotdeauna ne dorim ca obiectele pe care le cumparam sa fie de calitate sa nu fim nevoiti sa platim pentru niste utilitati care nu dau randament. In cazul masinilor de spalat rufe toate aceste neclaritati pot fi depasite daca cei care isi doresc sa-si achizitioneze o masina de spalat sunt atenti la clasele de eficienta ale acestor masini, fara sa ne lasam bombardati de cuvintele pompoase de care abunda prezentarile fiecarei  masini  in parte.

Cum putem cumpara o masina de spalat in functie de clasa de eficienta energetica?

Daca pana in 2010 erau alte criterii pentru stabilirea categoriilor de clase de eficienta, dupa 2010 acesta s-a schimbat eliminand anumite categorii si adaugand altele. Insa principiul care afla aceste categorii a ramas aproape identic; acesta consta in spalarea rufelor la o temperatura de 60 de grade Celsius plus raportul dintre consumul apei la un ciclu de spalare la maximul de kilograme de rufe uscate, adica maximul de 6 kilograme.

Rezultatul acestui raport nu era nimic altceva decat categoriile sau mai bine zis clasele in care se incadrau masinile de spalat. Pana in 2010 s-au intalnit categorii precum E, F sau G, iar dupa 2010 le-au luat locul categoriile A+, A++ sau A+++. Ceea ce ar mai fi de adaugat aici este evolutia modului de calculare a raportului acesta realizandu-se pe intregul an, adica pe 220 de cicluri de spalare pentru a afla cat mai usor de energie pe un an.

Cum poti stii ca ai cumparat masina perfecta de spalat in functie de eficienta de spalare si eficienta centrifugarii?

Daca pana in 2010, criteriile au fost altfel clasificate si de asemenea au existat ca si in cazul claselor de eficienta energetica alte categorii de genul de la categoria A si pana la categoria G, acestea s-au schimbat in privinta eficientei de spalare fiind obligate dupa 2010 ca toate masinile de spalat sa se incadreze numai si numai in categoria A. Si daca tot am lamurit situatia categoriilor de eficienta a spalarii rufelor, trebuie sa amintim ca la clasificarea categoriilor de centrifugare nu s-a schimbat absolut nimic acestea fiind cuprinse intre A si G, iar categoria este data de raportul dintre masa totala a rufelor uscate din bumbac si masa totala a apei.

Reader Interactions

Leave A Reply