Cel mai bun TV LED

Să alegi cel mai bun televizor nu este chiar cel mai ușor lucru, mai ales dacă nu lucrezi într-un domeniu tehnic sau dacă nu ai lucrat cu asa ceva. Pe internet sunt foarte multe review-uri, iar în magazine oferta este diversificata. Avem foarte multi producători, avem fel de fel de tehnologii care ne amețesc ochii, dar și preturi diversificate.

In articolul asta o sa nisez un pic discuția si o sa încerc sa aleg cel mai bun TV LED din 2020 în jur de 3000 de lei.

Prezentarea de la CES din aceasta primăvara ne-a făcut sa înțelegem ca ne îndreptăm cu pasi repezi spre rezoluția 8k. Este ceva nou, spectaculos, dar destul de scump pentru unii.

cel mai bun tv led in 2015

Trebuie sa ne gândim la faptul ca alegerea unui televizor se face pe o perioada mare de timp. Eu nu cunosc pe cineva sa își schimbe anual televizorul, eu nu mi-as permite asa ceva și nici tehnologia nu cred ca avansează atât de repede.

Cel mai bun TV LED de 3000 de lei

Eh, pentru ca in 2020 se discuta tot mai mult de 4k și OLED, vom alege un televizor ULTRAHD. Asta înseamnă ca rezoluția televizorului va avea de 4 ori rezoluția unui HD. Preturile au ajuns sa fie decente si pentru aceasta tehnologie, asa ca eu consider ca ce mai bun televizor UHD este Samsung 43RU7172.

In ultima perioada se pune accentul pe televizoare SMART. Am si eu unul acasa, dar chiar nu sunt fan, chiar nu inteleg de ce oamenii prefera sa investeasca destul de multi bani in cateva functii pe care cu greu le folosesti in momentul de fata.

Nu reneg tehnologia SMART, dar momentan sistemele de operare sunt slabe. De exemplu, memoria RAM a unui model din aceasta gama este de 1 GB. Găsim huburi mult mai ieftine si mai rapide. Dar… inestetice.

Specificații tehnice Samsung 49q60ra

Functiile oferite de Samsung modelului acesta sunt numeroase. Cele mai importante functii sunt:

  • Multi-Screen
  • Mirroring
  • Football Mode
  • Game Mode
  • Voice Interaction
  • Smart View

Mai jos voi incerca sa va explic, in mare, ce face fiecare functie in parte.

Functia Multi-Screen permite impartirea ecranului in patru, pentru a putea viziona unul sau mai multe programe TV, un clip pe youtube si sa redati fisiere multimedia de pe un stick, simultan. Nu aveti o limita pentru asa ceva, puteti sa impartiti cele 4 ecrane asa cum doriti.

Functia Mirroring realizeaza conexiuni cu dispozitive mobile. Ma refer la telefoane inteligente sau tablete. Veti putea reda fisierele multimedia de pe telefonul mobil direct pe TV sau de pe tableta. Aveti aici un tutorial prin care vi se explica pasii pe care trebuie sa ii urmati.

Funcțiile Game Mode si Football Mode sunt adaugate pentru a îmbunătăți performanta televizorului in timpul jocurilor si atunci cand urmariti un meci de fotbal. Practic, avem de-a face cu doua preseturi pe care Samsung le pune la dispoziție pentru televizorul lor.

Voice Interaction este o functie ce permite controlul aparatului prin comenzi vocale, dupa cum spune si numele. Trebuie sa stii totusi ca televizorul nu stie limba romana si va trebui sa-i vorbesti in engleza. Poate in viitor vor adapta cei de la Samsung aceasta functie si pentru Romania, iar cand se va intampla asta, un update de soft ar trebui sa fie de ajuns pentru a-ti ”invata” TV-ul limba materna.

Smart View 2.0 este aplicatia actualizata ce va pune laolalta continutul cu TV-ul si dispozitivele. Te vei putea bucura de tot continutul televizorului pe PC, telefon smart sau tableta. Ca sa fiu mai inteles, functia Smart View 2.0 a este chiar opusul functiei Mirroring de care discutam mai sus.

Sistemul audio din dotarea lui 55KU609 este de tip Down Firing. Sunetul este redat prin intermediul a doua difuzoare stereo a cate 10 W fiecare. Caracteristicile superioare ale sunetului sunt oferite de sistemele Dolby MS11, DTS Studio Sound si DTS Premium Sound 5.1.

poze samsung forum

Conectivitatea televizorului Samsung 49q60ra este data de Wi-Fi integrat RJ-45, slot CI, o intrare SCART, intrare component, iesire audio digitala, 3 porturi de tip USB 2.0, 4 porturi HDMI.

Procesorul este de tip Quad Core. Acesta ajuta la procesarea imaginilor, dar si la functiile Smart.

tv smart samsung forum

Accesoriile incluse in pachetul Samsung sunt cele 2 doua telecomenzi. Telecomanda TM1460A si TM1240A Samsung Smart Touch Control.

Ghid alegere televizor de 3000 de lei

Alegerea celui mai bun televizor de 3000 de lei nu este ușoară. Tehnologia 4k ne oferă o alta perspectiva asupra lucrurilor. Totuși, încercați sa nu alegeți un televizor cu diagonala foarte mare pentru ca fiecare diagonala a unui televizor are limitele ei. Nu trebuie sa ne uitam nici prea departe, dar nici prea aproape la televizor

Reader Interactions

Comentarii

  1. Marian a zis

    Bună ziua.ce îmi recomandați intre un Sony KDL-40RD450 și un Panasonic TX-40DS400E.Ma interesează mai mult calitatea imaginii.

Leave A Reply