Când ați făcut ultima dată mentenanță laptopurilor?

Am un laptop vechi de câțiva ani de zile. În tot timpul acesta am încercat să îl mențin așa cum am putut eu mai bine. Am avantajul de a mă descurca un pic mai bine cu șurubelnița și reușesc să îmi rezolv singur problemele.

De-a lungul timpului, am învățat să îmi întrețin laptopul cât de mult am putut.

Nu e ușor să faci asta pentru că, indiferent dacă vorbim de un laptop, de o mașină, de orice, acestea își pierd din valoare. Dar așa cum ne ducem la mecanic, așa trebuie să întreținem și laptopurile.

Iar dacă la mașini băieții lucrează cu fier, dar și ceva plastic, iată că aici se lucrează cu mult mai mult plastic. De cele mai multe ori, dacă vorbim de laptopuri foarte ieftine, discutăm chiar de un plastic foarte, foarte prost și de o răcire cel puțin deficitară.

Dacă punem toate lucrurile acestea în context vom vedea că lucrurile nu stau deloc bine. Așadar, ce trebuie să facem?

Mantentanță laptopului

Cu cât mai multă căldură degajă laptopul, cu atât este mai rău. Sigur că vorbim de lucruri pe termen lung. Ideea este că nu are de ce să se încălzească fără rost. Așadar, o curățenie ar fi utilă.

Daca vă descurcați voi cu așa ceva puteți să o faceți foarte simplu:

  • curățat tastatura
  • display-ul
  • radiatorul
  • ventilatoarele

Treaba asta trebuie făcută undeva la 6 luni sau chiar la un an de zile. Dacă nu vă descurcați voi puteți apela un service. În general, la service-urile care oferă laptopuri second hand e cel mai simplu și cel mai ieftin.

De multe ori, vă puteți înțelege înainte cu omul și vedeți cum vă poate ajuta. Poate aveți nevoie chiar de un SSD sau de un mic upgrade. Luați în considerare sfaturile băieților.

Voi când și cum îngrijiți laptopurile? Ați schimbat vreodată tastatura?

Reader Interactions

Leave A Reply