Calculator cu Intel I7 CoFFee Lake

Dupa cum va spuneam si in articolele precedente, Intel a lansat o noua generație de procesoare, a 10-a generație numita Intel Comet Lake. Sunt interesat direct de acestea pentru ca am un calculator destul de vechi, căruia vreau sa ii fac upgrade luna aceasta sau cel mult la începutul lui iulie. Unii considera Comet Lake un moft, eu nu cred lucrul acesta, mai ales ca fac upgrade-ul de la Core2Duo.

Daca ar fi fost un upgrade de la Ivy Bridge sau de la Sandy Bridge, chiar ca nu merita investitia, poate doar in cazul in care trecem de la un I3 la un I5 sau I7. Oricum ar fi, trebuie sa fiti pregatiti sa scoateți ceva mai multi bănuți din buzunar pentru ca s-a schimbat socket-ul, adica pentru Intel Comet Lake avem socket 1200.

Cel mai bun calculator cu Intel I7 Comet Lake?

procesor skylake

Eu planuiesc sa imi achizitionez o configuratie decenta, zic eu, pentru acasa. Investitia a fost facuta treptat, au ramas sa mai iau doar procesorul, placa de baza si RAM-ul. Configuratia este urmatoarea:

Pe langa acestea, pe care le voi achizitiona in curand, mai am urmatoarele:

  • 2 harduri Western Digital 1 TB 64 MB cache
  • SSD Intel 520 120 GB
  • sursa Corsair 550W
  • placa video nVIDIA 570 GTX 320 biti, 1.28 GB VRAM pe care sper să o schimb cât de curând.

Calculatorul il voi folosi exclusiv pentru editare video, editare foto, dar si voi incerca usor, usor sa invat si programe precum 3d max si Maya.

Sistem pentru editare video cu Intel Comet Lake?

Chiar daca in ultima perioada am stat cu ochii pe oferte, am analizat, am dat sfaturi, am cerut pareri celor mult mai avizati si care lucreaza direct cu serverele, nu sunt sigur de configuratia de mai sus. Zic asta pentru ca eu nu ma joc deloc pe calculator, asadar cred ca un procesor XEON n-ar fi rau pentru ceea ce doresc sa fac eu cu calculatorul.

Avantajele ar fi ca este un pic mai ieftin si nu are placa video integrata de la Intel, practic n-as avea ce face cu o placa video mult mai putin performanta fata de GTX-ul pe care il am eu. Dezavantajul ar fi ca daca voi veti vrea sa va jucati, nu va merge exact la fel ca procesoarele normale pentru ca sunt optimizate pentru altceva.

Reader Interactions

Leave A Reply