Acer Aspire VN7-571G-78EZ – laptop de gaming cu display FULL HD

Din articolele precedente cred că ați observat că nu sunt un fan al celor de la ACER. Știu că au ajuns în top cu vânzările, că au avansat destul de mult tehnologic, iar display-ul a început să fie din ce în ce mai performant, dar nu suntem pe aceeași lungime de undă.

Totuși, când vorbesc despre laptopurile de top realizate de ei, trebuie să îmi reanalizez „ura”. Mă refer direct la seria V Nitro.

În articolul de astăzi o să vorbim despre modelul Acer Aspire VN7-571G-78EZ. Cei de la Acer au avut geniala idee de a fi primii care realizează un model de laptop cu un procesor ULV și cu o placă video dedicată, de calitate.

Mă gândesc că acum ceva timp vă povesteam despre modelul Z50-70 de la Lenovo. Odată cu apariția tehnologiei 4k și tot mai multe laptopuri au început să ofere la prețuri decente atât UHD, cât și FULL HD, avem nevoie de plăci video de calitate, plăci video ce pot susține rezoluțiile mari.

Este și cazul acestui Acer. Aspire VN7-571G-78EZ este dotat cu o placă video dedicată ce va fi mai mult ca sigur o placă video etalon pentru viitoarele modele.

Specificații tehnice Acer Aspire VN7-571G-78EZ

ProcesorIntel Core i7-5500U, Broadwell, 2.4 – 3.0 GHz, 4MB cache L3, Turbo Boost, Hyper Threading, TDP 15W, Intel HD Graphics 5500 (300 – 950 MHz)
Placa videoNVIDIA GeForce GTX 950M, 4GB DDR3, 128 biti
Display15.6 inch, Mat, IPS, Full HD, 1920 x 1080 pixeli
Memorie8 DDR3L 1600 MHz; maxim 16 GB memorie, 1 slot liber
HDDSSHD 1TB + 8GB SSD cache
Conectivitate3 x USB 3.0, HDMI, jack combo audio / microfon, Wireless 802.11 an, Bluetooth 4.0, card reader, microfon incorporat, camera web HD, Gigabit Ethernet LAN, DVD RW, Kensington Lock
AcumulatorLi Polymer 3 celule, 52.5 Wh, 4605 mAh
Dimensiuni389.6 x 257.5 x 21.9 – 23.9mm
Greutate2.4 Kg
AlteleTastatura iluminata, plastic cauciucat – texturat

Design

Acer Aspire VN7-571G-78EZ are un design foarte ok, din plastic cauciucat. Se poate observa și din videoclipul de prezentare faptul că are o carcasă solidă. Inscripțiile de pe spate, dar și numele laptopului sunt cromate.


Dimensiunile acestui laptop sunt, oarecum, normale pentru un astfel de laptop.

Tastatura este una de calitate, plăcută la atingere, iar touchpad-ul este prietenos. Comparând-o cu laptopul meu ASUS chiar se mișcă ok. Sigur, recunosc că nu sunt cel mai bun prieten al touchpad-ului, întotdeauna am preferat mouse-ul.

Avem o placă video dedicată mid range, ce degajă o căldură destul de mare.

Conectivitate

La capitolul conectivitate acest model stă bine. Eu nu înțeleg pentru ce se mai adaugă unitate optică pentru aceste laptopuri, singurul motiv pentru aș alege cu DVD RW este faptul că, la un moment dat, voi adăuga un hard disk și voi mai pune pe listă încă o unitate de stocare.

Așa cum scrie și în tabelul de mai sus avem: 3 x USB 3.0, HDMI, jack combo audio / microfon, Wireless 802.11 an, Bluetooth 4.0, card reader, microfon incorporat, camera web HD, Gigabit Ethernet LAN, Kensington Lock.

Pe toate cele de mai sus probabil că le cunoașteți. Noutatea este dată de Kensington Lock. Ce înseamnă lucrul ăsta vedeți în videoclipul de mai jos:

Reader Interactions

Comentarii

 1. jacko a zis

  nu prea cred in acest ‘upgrade’ de calitate al celor de ‘acer’ .. modelul este interesant dar ma preocupa placa video plus racirea(mai ales!) .. raman fidel seriei ROG de la ASUS,cand vine momentul de gaming via notebook ..

  • Marius Cucu a zis

   Nu putem să comparăm seria ROG cu acest ACER, dar desfăcut arată destul de bine. Iar dacă vorbim despre seria 9 de la nVIDIA nu pot să vorbesc decât de bine.acer desfacut
   Rămâne de văzut dacă performanțele se apropie cu cele de pe desktop. Știm bine că seria mobile nu este atât de performantă.
   Tocmai de aceea țip că un desktop nu se poate compara cu un laptop în privința gamingului.

Leave A Reply