3 lucruri pe care le-aș schimba la un laptop

Am scris destul de mult despre laptopuri in ultima vreme. Este un domeniu care îmi place, un domeniu ce știu că are vizibilitate în momentul de față. Îmi place când lumea mă întreabă despre acestea, dacă au ales bine, dacă modelul este bun pentru ceea ce au nevoie ei. Din păcate, nu mulți înțeleg că este un marketing agresiv la noi si puține modele sunt, cu adevărat, de calitate.

De-a lungul vremii mi-au trecut destul de multe laptopuri prin mână. Mai performante, mai puțin performante. Toate aveau în comun anumite aspecte

  • tastatura laptopului + touchpad inutilizabil
  • display de proastă calitate
  • baterie slabă

Sunt lucrurile care mă interesează în mod direct. M-am lovit de multe ori de touchpad idiot. Pur și simplu nu puteam să-l folosesc așa cum trebuie. Să îmi desfășor activitatea rapid. Mi-a trebuit mereu un mouse cu care să mă pot desfășura așa cum trebuie, să pot să îmi optimizez timpul.

Nu înțeleg de ce sunt atât de proaste. Văzusem, la un moment dat, câteva modele de touchpad-uri ce aveau un scroll pe lateral. S-a înlocuit acum cu mouse gesture. Din păcate, pentru mine, trecerea la Windows 10 a făcut ca acestea să nu funcționeze chiar ok driverul și au tot fost probleme. De fiecare dată mi se resetau setările pe care le făceam. Ironia sorții a făcut ca setările prestabilite să fie exact invers ca la orice alt laptop.

Display-ul

Îl consider cel mai important lucru. Bine, lucrez într-un domeniu ce este direct implicat. Lucrez cu culorile și trebuie să fie cât mai reale și cât mai bine definite. Eh, am vrut să schimb și display-ul și nu am reușit să găsesc ceea ce îmi trebuie. Pur și simplu, în țară se poartă cât mai ieftin, cât să prostească tot mai multe persoane.

Bateria

Într-un fel sau altul am reușit să mă descurc de fiecare dată. Recunosc că niciodată n-am plecat fără încărcător, fără siguranța că voi avea alimentare in locația în care îmi voi desfășura activitatea. Mi-ar fi plăcut să pot folosi chiar și bateriile externe. Din păcate, nu este posibil așa ceva cel puțin momentan. Probabil că noul port USB Type C și faptul că laptopurile devin tot mai ok din punctul de vedere al consumului de energie ne pot aduce schimbări și pentru mufa de alimentare.

Eu unul aș fi promotorul acelor modele de laptop.

În concluzie: investiți într-o tastatură de laptop bună, într-un display de calitate și o baterie ok. Greu de schimbat altă dată.

Reader Interactions

Leave A Reply